Tietokoneet

Aloittavat opiskelijat saavat käyttöönsä kunnan omistaman tietokoneen opiskelun ajaksi. Kun opiskelu päättyy, kone siirtyy opiskelijan omistukseen. Mikäli opinnot keskeytyvät, pitää kone palauttaa kansliaan. 

Opiskelijatietokoneet jaetaan ensimmäisenä päivänä ryhmänohjauksessa. Opiskelija allekirjoittaa luovutustodistuksen ja kirjaa luovutustodistukseen koneen sarjanumeron (Service Tag (S/N)). Lomake palautetaan ryhmänohjaajalle.

Koneelle asennettavista ohjelmista ja koneen opiskelukäytöstä annetaan ohjeet ensimmäisillä opon tunneilla.

Opiskelijan on korjattava tietokoneelle aiheutuneet vahongot. Mikäli koneessa ilmenee valmistusvika, tulee opiskelijan olla yhteydessä takuuhuoltoon.

Kannettavien tietokoneiden huolto

Kaikissa Tuusulan kunnan kautta hankituissa tietokoneissa on valmistajan tarjoama kolmen vuoden OnSite-takuu, mikä tarkoittaa, että vikailmoituksesta parissa päivässä kone korjataan asiakkaan kotona kuntoon. Takuu ei kata putoamisista tai muista vahingoista johtuvia vikoja. Tällaisissa tapauksissa voi käyttää huoltajien kotivakuutusta.

Takuuhuollon yhteystiedot

Ennen yhteydenottoa ota koneen SERVICE TAG ylös. Service tag on tietokoneen pohjassa olevassa tarrassa. Pohdi myös valmiiksi selkeä vikakuvaus. Voit myös ottaa ylös vikakoodin, joka saadaan ajamalla diagnostiikka tietokoneen BIOS:sta.

Puhelinnumerot ovat (valmistajasta riippuen):
HP: 09 817 10005
Dell: 020 753 3566

Takuuhuollon jälkeen

Jos tietokoneen kiintolevy vaihdetaan, on käyttöjärjestelmä asennettava uudelleen itse. Windows 10 asennus onnistuu tämän sivun ohjeita noudattamalla. Mikäli tarvitset tukea käyttöjärjestelmän asennuksessa tai huollon suhteen on ongelmia, ota yhteys Wilmassa koulun TVT-vastuuopettajaan (Hyrylä: Antti Laitamäki, Jokela: Mika Juurijoki, Kellokoski: Joakim Sundqvist).